O projektu McSoftware

Predstavitev

Orodja


Če vam je ta stran všeč, objavite njeno povezavo:

Obiščite tudi...

Fotonatečaj

Pozdravljeni in dobrodošli na spletnih straneh McSoftware.net

Moje ime je Milan Čulibrk in sem lastnik, vzdrževalec, oblikovalec in razvijalec spletnega mesta McSoftware in vseh pridruženih spletnih mest. Začetki projekta McSoftware segajo v leto 1997, ko sem se prvič začel resneje ukvarjati z računalništvom in tehnologijo na splošno. Sprva sem se večinoma posvečal programiranju, testiranju in preizkušanju programske opreme za okolje Windows, nato pa so moje zanimanje pritegnili splet, oblikovanje, računalniška grafika, video in ostale večpredstavne vsebine. Danes se v okviru projekta McSoftware (občasno pa tudi v svojem poklicu) pretežno ukvarjam z razvojem, oblikovanjem in upravljanjem spletnih vsebin.

Ugotoviti, kaj naredi neko spletno vsebino dobro in zanimivo je predvsem odvisno od namena te vsebine. Blog in osebna spletna stran oziroma spletna stran podjetja ali multimedijski portal so si med seboj zelo različni, zato je pri njihovi zasnovi potrebno upoštevati nekatere osnovne značilnosti, tako pri načinu podajanja informacij kot pri sami likovni podobi.

Ne glede na namen spletne strani pa mora biti njena vsebina koristna za obiskovalca. Če je gradivo na spletni strani zastarelo, neurejeno, neverodostojno ali nepopolno bo bralec najverjetneje poiskal alternativni vir informacij. Bralca pa lahko prav tako odvrnejo tudi strani z izjemno koristnimi in zanimivimi informacijami, če so le te neorganizirane ali vsebujejo preveč povezav. Zato je pri sami zasnovi potrebno upoštevati številne podrobnosti, ki bi lahko oteževale uporabo spletne strani.

Enostavnost je ključnega pomena za dobro spletno stran. Fotografije, glasba, animacije, in barva so lahko izredno močna orodja, če jih znamo primerno uporabiti. Lahko pa predstavljajo tudi znak amaterske spletne strani zato je potrebno z njimi pazljivo razpolagati.

Tako je, z namenom pridobivanja čim več znanja in izkušenj iz sveta računalništva ter spletnih tehnologij, nastal projekt McSoftware, ki se ponaša z naslednjim naborom storitev:

Spletne storitve

Ostalo


Zadnja objava na blogu eMISIJA

Nove spletne strani in kaj vse še prihaj...

Business Network povezava

Spletna stran sistema Activa

Zbirka fotografij na domači strani

McSoftware PhotoLibrary