Zgodovina

ZgodovinaOrodja


Če vam je ta stran všeč, objavite njeno povezavo:

Obiščite tudi...

Fotonatečaj

Zgodba projekta McSoftware sega v leto 1997, ko sem se prvič začel resneje ukvarjati s programiranjem, preizkušanjem programske opreme in računalništvom nasploh. Od takratnih začetkov pa vse do današnega globalnega razmaha svetovnega spleta, tako v svojem prostem času kot tudi v profesionalnem življenju, še naprej skušam slediti razvoju raznoraznih področij računalniške tehnologije, v zadnjem času pa predvsem spletnih storitev.

McSoftware skozi čas

 • 1997

  Konec leta 1997 izideta dva programa, ki naznanjata pričetek projekta McSoftware. Program System Info služi prikazu sistemskih informacij, program Imenik pa za urejanje seznamov stikov.
  Odpri galerijo...

  Maja 1998 se prične razvoj prve različice programskega paketa McSoftware Utilities, ki ga sestavlja pet uporabnih programov. To so prikazovalnik različnih grafičnih, večpredstavnih in tekstovnih datotek; program za prikaz informacij o sistemu; orodje za odstranjevanje odvečnih datotek na disku in neveljavnih vnosov v sistemskem registru; program za izdelavo varnostnih kopij ter uporabniški vmesnik, ki povezuje celoten paket. Končna različica paketa Utilities je izšla januarja 1999.
  Odpri galerijo...

 • 2000

  Leto 2000 zaznamuje razvoj druge različice paketa Utilities, tokrat imenovanega McSoftware Utilities 2000. Zbirko sestavlja 11 uporabnih programov, ki uporabniku olajšajo vsakdanje delo z računalnikom. Gre za različna orodja za konfiguracijo sistema, programe za urejanje podatkovnih baz, večpredstavne programe in druge pripomočke za bolj prilagodljivo, lažje in učinkovitejše delo z računalnikom. Končna različica paketa je izšla januarja 2001.
  Odpri galerijo...

  Prične se tudi razvoj programa za vodenje osebnih financ z imenom McSoftware Personal Finance Manager 2002. Naknadno je bil razvoj ustavljen, projekt pa opuščen. V galeriji si lahko ogledate nekaj fotografij tega programa, ki ni nikoli doživel dejanskega izida in uporabe.
  Odpri galerijo...

 • 2002

  22. septembra 2002 izide McSoftware Izposoja, majhen, hiter, enostaven in prilagodljiv program za vodenje izposoje digitalnih medijev, namenjen domačim uporabnikom in manjšim podjetjem z enim ali več uporabnikov, kot so videoteke in podobne sposojevalnice digitalnega gradiva.
  Odpri galerijo...

  20. oktobra 2002 se prične izdelava prve različice spletnega mesta McSoftware. Barvite in razgibane spletne strani nosijo delovno ime »Colorful World«.
  Odpri galerijo...

  V želji, da bi na slovenskem spletu uredil obširnejšo podatkovno zbirko filmov in drugih informacij povezanih s svetom zabave, začne 1. avgusta 2003 z obratovanjem spletno mesto McSoftware Movie Database.
  Odpri galerijo...

 • 2004

  Med leti 2004 in 2005 sem se večinoma posvečal popolni obnovi matičnih spletnih strani projekta McSoftware ter spletnih strani McSoftware Movie Database. Obe spletni mesti sta po novem zasnovani z uporabo tehnologije aktivnih spletnih strani. Aktualna vsebina je dinamična, kar pomeni, da se vsebina črpa iz podatkovnih baz in ureja preko spletnega vmesnika. Drugo različico spletnih strani krasijo predvsem odtenki modre barve in nosi delovno ime »Azure«.
  Odpri galerijo...

 • 2006

  V okviru webmaster programa družbe Paramount Pictures in v okviru spletnega mesta McSoftware Movie Database v začetku leta 2006 izdelam in objavim slovensko spletno stran filma Misija nemogoče III (Mission Impossible III).
  Odpri galerijo...

  Prične se izdelava spletne aplikacije Gestione Clienti za vodenje strank in zalog za italijansko podjetje.
  Prikaži sliko...

  Kot zaposlen v Banki Koper postanem urednik, oblikovalec in razvijalec spletnega portala procesnega centra Activa.
  Prikaži sliko...

  Ker je leto 2007 zaznamoval medijsko odmeven resničnostni šov Big Brother, sem pripravil blog na temo slovenskega Big Brotherja z imenom Nikoli ne reci Veliki brat in postal tudi pisec prispevkov. Blog na to temo sem pisal tudi na uradni spletni strani 24ur.com.
  Odpri galerijo...

  McSoftware praznuje 10 let.

 • 2008

  Od leta 2008 dalje se vse bolj ukvarjam s spletom in spletnimi tehnologijami, razvojem različnih spletnih aplikacij, oblikovanja spletnih strani, grafičnim oblikovanjem in fotografijo.

  V začetku leta 2009 pričnem z izdelavo nove (druge) različice spletnih portalov Activa in Pametna kartica. Nova portala sta objavljen marca 2009.
  Odpri galerijo...

  Ob prehodu iz Banke Koper v novo podjetje Intesa Sanpaolo Card, izdelam interni portal Intesa Sanpaolo Card za koprsko podružnico podjetja.
  Odpri galerijo...

  Ob koncu leta 2009 pripravim in začnem pisati svoj blog eMISIJA .
  Prikaži sliko...

 • 2010

  Kot zaposlen v podjetju Intesa Sanpaolo Card postanem razvijalec spletnega portala American Express Slovenija. Novi portal je objavljen v marcu 2010.
  Odpri galerijo...

  Aktivno se začnem ukvarjati z implementacijami in prilagoditvami sistema WordPress. Izvedem prilagoditev in integracijo za kiparja Igorja Kalina in Športno društvo Koš Koper.
  Odpri galerijo...

  Prenovljena je celostna grafična podoba projekta McSoftware in objavljena zadnja (tretja) različica spletnega mesta McSoftware z delovnim imenom »Photo Wave«.

  Ob koncu leta 2010 se pričnejo priprave in razvoj spletnih portalov AlbaPlanet in AlbaCon ter priprava projekta za bolj zeleni splet, McSoftware GreenSaver. Načrtov za prihodnost pa je še veliko...

Zanimivost

Revija Frik Predstavitveni članek v reviji FRIK, maj 2003

Projekt McSoftware predstavljen v prvi številki revije Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani - Frik. Članek iz študentskih dni v rubriki »Študent se predstavi« si lahko sedaj ogledate tudi tukaj.

Zadnja objava na blogu eMISIJA

Nove spletne strani in kaj vse še prihaj...

Business Network povezava

American Express Slovenija

Zbirka fotografij na domači strani

McSoftware PhotoLibrary