Izjava o zasebnosti za spletna mesta in storitve McSoftware

Zadnja sprememba: 11. oktober 2010

Prizadevamo si varovati vašo zasebnost. V nadaljevanju si lahko preberete izjavo o zasebnosti za spletna mesta in storitve McSoftware. Ta izjava o zasebnosti velja za večino naših spletnih mest in storitev. Ne velja pa za tista spletna mesta in storitve, kjer ta izjava ni prikazana ali ni povezave nanjo oziroma tam, kjer ima spletno mesto ali storitev svojo izjavo o zasebnosti.

Zavezujemo se, da bomo na spletnih mestih McSoftware spoštovali in varovali zasebnost obiskovalcev. Večino strani na naših spletnih mestih lahko obiščete brez posredovanja kakršnih koli podatkov o sebi. Včasih pa podatke potrebujemo, da bi vam lahko ponudili storitve oziroma vsebine, ki jih zahtevate. V tej izjavi je razloženo zbiranje vaših osebnih podatkov in njihova uporaba. V primeru spremenjenih pogojev in pravil, vas bomo na teh straneh sproti obveščali. Ob tem spremenimo tudi datum zadnje spremembe na vrhu izjave o zasebnosti.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Sprejemamo in shranjujemo vsako informacijo, ki jo vnesete na naših straneh ali pa nam jo posredujete na bilo kakšen drug način. Te podatke običajno zahtevamo pri prijavi na mesto z omejenim dostopom, naročanju e-poštnih sporočil in pri različnih drugih registracijah. Osebni podatki, ki jih zbiramo so običajno omejeni na vaše ime, e-poštni naslov, domači ali službeni naslov, državo ali kraj in telefonsko številko, utegnejo pa obsegati tudi druge informacije. Podatke, ki jih zberemo, lahko dopolnimo s podatki, pridobljenimi od drugih storitev McSoftware.

Več storitev in spletnih strani McSoftware uporablja iste podatke za prijavo kot je na primer uporabniški račun »VSX Media XPass«. Ob vpisu v eno od spletnih strani ali storitev McSoftware, boste morali izbrati vaše edinstveno uporabniško ime in geslo. Isto uporabniško ime in geslo boste lahko nato uporabljali tudi za prijavo v različna druga spletna mesta in storitve McSoftware. Pri ustvarjanju uporabniškega računa boste morda morali vnesti vprašanje in skrivni odgovor, s katerim bomo preverili vašo istovetnost in vam omogočili ponastavitev gesla.

Pri določenih spletnih straneh in storitvah lahko zbiramo podatke o vaši uporabi teh spletnih strani in storitev. Zbiramo običajne podatke, ki jih brskalnik pošlje vsakemu obiskanemu spletnemu mestu, na primer IP naslov, vrsto brskalnika, s katerega spletnega mesta ste prišli do našega spletnega mesta ali storitve, čas dostopa in podobne podatke. Tako zbrane podatke uporabljamo zgolj za analizo obiskanosti naših spletnih strani in storitev.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke uporabljamo za omogočanje dostopa do področij z omejenim dostopom, ponujanje različnih storitev in obveščanje. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne uporabljamo v druge namene ter jih nepooblaščeno ne razkrivamo tretjim osebam.

DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV

Svoje osebne podatke lahko kadarkoli spreminjate oziroma ažurirate. Če uporabljate katero od storitev na spletnem mestu McSoftware, si lahko svoje osebne podatke ogledate in jih uredite v za to predvidenem območju. Preden to storite morate vnesti svoje uporabniško ime in geslo oziroma potrditi svojo identiteto na drugačen način (npr. z digitalnim potrdilom).

ZAŠČITA OSEBNIH PODATKOV

Prizadevamo si zaščititi varnost vaših osebnih podatkov. Nepooblaščen dostop skušamo preprečiti z različnimi varnostnimi postopki. Nekateri zaupni podatki so med pošiljanjem po internetu zaščiteni s šifriranjem z uporabo protokola SSL (Secure Socket Layer).

Podatke, ki ste jih uporabili za zaščito svojih uporabniških računov morate skrbno varovati. Vaše geslo je zaupen podatek zato ga ne izdajte nikomur.

ZAŠČITA OSEBNIH PODATKOV OTROK

McSoftware je spletno mesto za splošno javnost, ki namerno ne zbira kakršnih koli osebnih podatkov otrok. Ob vpisu v naše spletne strani in storitve ne omogočamo vpisa in ne zbiramo podatkov od otrok, ki so mlajših od 13 let. Spodbujamo starše in skrbnike, da prevzamejo aktivno vlogo pri dejavnostih svojih otrok na spletu.

Svetujemo, da se z otroci pogovorite o komuniciranju z neznanci in razkrivanju osebnih podatkov na internetu. Več informacij o varni rabi interneta za otroke in mladostnike v Sloveniji dobite na spletni strani SAFE-SI .

PIŠKOTKI

Piškotki (angl. cookies), so mehanizem, ki omogoča spletnemu brskalniku, da si zapomni prirejene informacije s spletne strani in jih nato ponovno uporabi. Namen piškotkov je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo strežnik spletnega mesta shrani na trdi disk vašega računalnika. Piškotkov ni mogoče uporabiti za izvajanje programov ali vnos virusov v računalnik. So dodeljeni izključno vam in jih lahko prebere le spletni strežnik domene, ki jih je ustvarila in vam jih dodelila.

Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da piškotke sprejema ali zavrača. Če se odločite, da boste piškotke zavrnili, morda ne boste mogli v celoti uporabljati interaktivnih funkcij naših in drugih spletnih mest, ki jih boste obiskali.

VPRAŠANJA

Vse komentarje in vprašanja glede te izjave o zasebnosti ali ostalih izjav, nam lahko posredujete preko spletnega obrazca.


Zadnja objava na blogu eMISIJA

Nove spletne strani in kaj vse še prihaj...

Business Network povezava

Spletna stran sistema Activa

Zbirka fotografij na domači strani

McSoftware PhotoLibrary